Medový krémeš
20
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Medové cesto
380
g
hladká múka
120
g
práškový cukor
2
PL
rum
1
ks
vajce
1
ČL
sóda bikarbóna
70
g
maslo
2
PL
med
Plnky
1
liter
mlieko
3
balíčky
vanilkový puding
2
balíčky
šľahačka
2
balíčky
vanilkový cukor
4
PL
kryštálový cukor
postup
Výborný zákusok vhodný na každú príležitosť alebo len tak v nedeľu ku kávičke. Recept mám od mojej maminy, milovali sme ho od malých detí.
1.
Na dosku si preosejeme múku, s práškovým cukrom a sódou, premiešame, pridáme vajce, roztopený med s maslom a rum. Poriadne vymiesime a dáme do chladu na 1/2 hodinu.
2.
Neskôr vyvaľkáme a upečieme dva pláty o veľkosti plechu.
3.
Z mlieka, pudingov a cukru uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
4.
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom na šľahačku.
5.
Jeden plát uložíme do hlbokého plechu, potrieme vychladnutým pudingom a nasledne šľahačkou. Uzavrieme druhým plátom.
6.
Zákusok uložíme na noc do chladničky.
7.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.