Šťavnatá piškóta s marhuľami
1
porcia
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
práškový cukor
370
g
polohrubá múka
2
dl
olej
5
ks
vajcia
2
balíčky
vanilínový cukor
2
ČL
sóda bikarbóna
7
dl
marhuľový kompót
marhuľový džem
čokoládová poleva
postup
Toto je prvý recept, ktorý ma moja mama naučila a s ktorým som jej pomáhala už ako malé dievčatko. A aj po rokoch patrí medzi moje najobĺúbenejšie, hoci je jednoduchý, chutí vynikajúco. Keď nám po zime zostane veľa marhuľových kompótov v špajzi, voľba je jasná - ide sa piecť šťavnatá piškóta.
1.
Cukor, olej, vajcia a marhuľový kompót aj so šťavou - všetko spolu vymixujeme.
2.
Pridáme múku so sódou bikarbónou a vymiešame varechou.
3.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 250°C, po 5 minútach znížime na 200°C.
4.
Vychladnutý koláč potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.