Apple Pie - jablkový mriežkový koláč
ingrediencie
postup
Tento koláčik mi stále piekla babka, keď som bola u nej na prázdniny, časom sme ho začali pripravovať spolu a teraz za neho nedám dopustiť, každému veľmi chutí.
Múku s maslom zmiešame na mrveničku a pridáme podľa potreby vodu. Vypracujeme cesto, hnetieme len kratko. Rozdelíme na 2 časti, zabalíme do fólie a necháme schladiť 45 minút.
Jablká očistíme, nakrájame na malé kocky, posypeme cukrom, škoricou, zalejeme citrónom a necháme postáť cca hodinku.
Cesto rozvaľkáme a natlačíme do vymastenej a vysypanej formy, popicháme vidličkou.
Jablká precedíme a šťavu spolu s maslom rozvaríme na nie veľmi tuhý karamel. Na cesto uložíme jablká zalejeme karamelom a zvyšné cesto rozvaľkáme a rozdelíme na 12 rovnakých pásikov, zapletieme a pečieme pri 170°C cca hodinku.
Dobrú chuť 💓
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.