Medové rezy zo špaldovej múky
30
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
g
maslo 82%
100
g
práškový cukor (trstinový)
2
ks
vajce
2
PL
med
1
ČL
sóda bikarbóna
400
g
hladká (špaldová) múka
Plnka
6
dl
mlieko
1
balíček
Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou
3
PL
detská krupica (alebo hrubá múka)
200
g
kryštálový cukor
250
g
maslo 82%
150
g
hustý lekvár (slivkový, ríbezľový) - nemusí byť
Poleva
100
g
čokoláda na varenie
100
g
palmarín
postup
Tr
1.
Maslo, cukor, vajcia, med,sódu spolu uvaríme nad parou.
2.
Po uvarení zapracujeme do hladkej múky a vytvoríme jednotné cesto.
3.
Cesto rozdelíme na 4 diely, rozvaľkáme na 30x20cm a dáme postupne upiecť na 200°C, cca 3 minúty každý plát.
4.
Z mlieka, zlatého klasu, krupice a cukru uvaríme hustú kašu.
5.
Až keď kaša úplne vychladne!, vyšľaháme ju s maslom a naplníme ňou pláty. Kto má rád lekvár, môže potrieť jeden plát.
6.
Čokoládu s Palmarinom rozpustíme, necháme kus vychladnúť a prelejeme cez naplnené pláty.
7.
Necháme pár hodín stuhnúť v chladničke a môžeme krájať.
8.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.