Obrátený koláč s hruškami a zázvorom
ingrediencie
Cesto
postup
Voňavý jesenný koláčik ako stvorený k šálke horúceho čaju.
Rúru rozohrejme na 160°C.
Ideálne, ak na pečenie použijeme koláčovú formu s pevným dnom. Môžeme použiť aj tortovú formu, ktorú však vystelieme papierom na pečenie.
Maslo s cukrom zahrejeme v malom hrnci, a keď sa cukor rozpustí prelejeme zmes na dno koláčovej formy alebo na papier v tortovej forme.
Pridáme na tenké látky pokrájané hrušky a čerstvo postrúhaný zázvor.
Múku zmiešame s kypriacim práškom, jedlou sódou, škoricou a mletým zázvorom. Na cesto následne vymiešame vajcia, cukor, jogurt a olej. Nakoniec pridáme preosiatu sypkú zmes.
Cesto navrstvíme na hrušky, zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry (160°C) na zhruba 50 a 60 minút.
Upečený koláč necháme cca 10 minút vychladnúť vo forme. Potom nožom prejdeme kraje (ak sme použili tortovú formu, uvoľníme a stiahneme obruč), na vrch položíme plytký alebo servírovací a koláč prevrátime.
Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.