Tekvicový prívarok s duseným mäsom
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Prívarok
1
ks
tekvica
podľa chuti
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cukor
trochu
čierne korenie
1
PL
ocot
trochu
kôpor
2
PL
múka polohrubá
1/2
hrnček
mlieko
Dusené mäso
1/2
kg
mäso bravčové, kuracie
1
ks
cibuľa
1,5
PL
múka polohrubá
trochu
voda
podľa chuti
soľ, čierne korenie, ml.červená paprika
postup
Najchutnejší je z doma vypestovanej tekvice...
1.
Tekvicu ošúpeme, dužinu vydlabeme, postrúhame na slzičkovom strúhadle, dáme na olej podusiť, podlejeme vodou, ochutíme-soľ, cukor, čierne korenie, kôpor (nemusí byť), varíme 20 minút, zahustíme múkou a mliekom, rozmiešame, dovaríme, na záver pridáme 1-2 PL octu, dochutíme a prívarok je hotový.
2.
K prívarku si urobíme mäso dusené. Na cibuli si osmažíme kúsky mäsa, okoreníme, dusíme do mäkka, zahustíme podľa potreby.....
3.
Podávame s kúskom chleba.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
N.ada
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.