Pridať recept

Jesenná pudingová pochúťka

ingrediencie

4 ks
vajcia
200 g
kryštálový cukor
200 g
mleté orechy
2 dl
mlieko
1/2 dl
olej
1 balíček
vanilkový cukor Dr. Oetker
1/2 balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
3 PL
polohrubáj múka

Krém

1 liter
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas Dr. Oetker
2 PL
hladká múka
20 g
Hera
3 ks
zltky
1 balíček
vanilkový cukor Dr. Oetker
1 balíček
šľahačka v prášku Dr. Oetker

postup

Jednoduchý a vďačný pudingový koláčik. 

1.

Štyri bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny a pridáme žltky. 

 
2.

Šľaháme ďalej a pridáme zvyšné ingrediencie a upečieme (200 stupňov - 25 až 30 minút).

3.

Po vychladnutí naň dáme krém: v litri mlieka uvaríme 2 Zlaté klasy s hladkou múkou, žĺtkami a cukrom, ešte do horúceho rozmiešame Heru alebo maslo, dobre vymiešame a ešte horúci nalejeme na vychladnutý korpus.

4.

Keď vychladne aj krém - na vrch pridáme šľahačku, môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou

5.

Dobrú chuť! :)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.