Švédsky koláč
20
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
hrubá múka
1
hrnček
kryštal cukor
1
balíček
prášok do pečiva
3
PL
do polovice cesta kakao
175
g
Hera - pomastiť plech
175
g
Hera - hore porezať na tenko
Plnka
750
g
mäkký tvaroh
3
ks
vajcia
1
hrnček
práškový cukor
1
hrnček
mlieko
100
g
hrozienka
1
ks
kompótové marhule
postup
Výborný tvarohový koláč :)
1.
Sypké suroviny na cesto premiešame, rozdelíme na polovicu (po 2 hrnčeky), do 1/2 dáme 3 PL kakaa.
2.
Plech vymastíme 175g Hery, kaaovú časť cesta vysypeme na plech, zarovnáme. Rozotrieme tvarohovú plnku, pomaličky, naukladáme marhule a zasypeme bielou, druhou časťou cesta.
3.
Navrch natenko, na celý koláč, porežeme 175g Hery. Pečieme asi 1 hod. kým nieje povrch ružový.
4.
Plnku urobíme tak, že zmiešame tvaroh, vajíčka, cukor, mlieko, na záver primiešame pomaly hrozienka. Marhule dávame až na plechu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
N.ada
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.