Pridať recept

Ríbezľový koláč s bielkovou penou

Ríbezľový koláč s bielkovou penou
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

330 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 KL
prášok do pečiva
170 g
maslo
soľ

Plnka:

250 g
jemný tvaroh bez hrudiek
2 PL
práškový cukor
1 ks
žĺtok
1 ks
vanilkový cukor
1 PL
Gustin

Bielková pena:

4 ks
bielok
200 g
jemný kryštálový cukor
1 PL
gustin jemný kukuričný škrob

Na dokončenie:

300 g
červené ríbezle
3 PL
ríbezľový džem

postup

Výborný koláčik s červenými ríbezlami a bielkovou penou, vynikajúca pochúťka:))

1.

Cesto: v miske zmiesime zmäknuté maslo, preosiatu múku s práškom do pečiva, žĺtky, soľ a cukor. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme do chladu cca na hodinu. (Stačí aj menej.)

 
2.

Plnka: tvaroh, cukor, vanilkový cukor, žĺtok a Gustin zmiešame.

3.

Ríbezle umyjeme a necháme odkvapkať.

4.

Bielkový sneh: bielky, najlepšie sú z chladničky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor. Hotový sneh musí byť hustý a lesklý. Nakoniec jemne zamiešame Gustin.

5.

Okrúhlu koláčovú formu, priemer 30 cm vymastíme maslom. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť formy, vložíme pomocou valčeka do formy. Dáme predpiecť do rúry, teplota 180°C cca 15 minút, do ružova. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť.

6.

Vychladnuté potrieme ríbezľovým džemom, rozotrieme tvarohovú plnku a nahusto posypeme ríbezľami. Bielkovú penu ozdobne nastriekame cukrárenským vreckom s ozdobnou špičkou. Penu môžeme iba rozotrieť. Vrátime naspäť do rúry a pri teplote 150°C sušíme cca 35-40 minút do zlatista.

7.

Necháme vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať