FOTORECEPT: Jahodový sirup
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
kg
jahody čerstvé
1,5
kg
cukor
1
PL
kyselina citrónová
2
dl
voda
postup
Uchovajte vôňu a chuť letných jahôd v domácom sirupe.
2.
Nechame masu trochu vychladnúť. Potom jahody precediť cez sitko, na ktoré môžeme dať gázu, keď je riedšie. Nevtláčať. Nechať jahody len tak, čo samotokom stečie.
4.
Šťavu z jahôd dáme do čistého hrnca, pridame 1,5 kg cukru a jednu polievkovú lyžicu kopcom kyselinu citrónovú. Cukor necháme rozpustiť. Šťavu necháme prejsť varom. Horúci sirup nalejeme do fliaš a horúce zatvorime viečkom. Potom ich zabalime do deky, kde zostanú dovtedy, kým nevychladnú.
5.
Jahody môžeme použiť na džem, alebo do koláča.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.