Pridať recept

Jahodové pobláznenie (kuskus šalát s jahodami)

6
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/4 hrnček
olivový olej
2 PL
citrónová šťava
2 PL
kryštálový cukor
1 PL
horčica Dijon
2 kvapky
mandľová aróma
4 hrnčeky
hovädzí vývar
300 g
cestoviny Kuskus
1 PL
maslo
100 g
čerstvý baby špenát
500 g
ovocie - čerstvé jahody
200 g
syr Feta
1/3 hrnček
vlašské orechy
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.

V malom hrnci zohrejeme 1/4 hrnčeka olivového oleja, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice kryštálového cukru a 1 lyžicu Dijon horčice. Miešame, kým sa cukor nerozpustí, potom vmiešame 2 kvapky mandľovej arómy a zmes odstavíme.

 
2.

Privedieme do varu 4 hrnčeky hovädzieho vývaru (dá sa použiť aj kurací alebo zeleninový vývar). Pridáme 300 g Kuskus cestovín, 1 lyžicu masla, odstavíme a necháme vychladnúť. Kuskus, ktorý je nasiaknutý vývarom, osolíme a okoreníme.

3.

Vo veľkej miske zmiešame 100 gramov baby špenátu, 500 gramov nakrájaného ovocia - jahôd, 200 gramov syru Feta a 1/3 hrnčeka vlašských orieškov. Pridáme Kuskus a na záver primiešame zálievku. Dochutíme soľou a korením.

4.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...