Cviklový šalát
20
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
väčšia cvikla
800
ml
voda
100
ml
ocot
7
ČL
kryštálový cukor
1/4
ČL
soľ
1
ČL
rasca
1
ČL
fenikel
postup
Tento cviklový šalát sa robieva tradične na Veľkonočné sviatky, ale môžte si ho urobiť kedykoľvek, lebo je veľmi zdravý a chutný...
1.
Cviklu si umyjeme a dáme variť do väčšieho hrnca, varíme asi 1,5 hodiny. Necháme vychladnúť, olúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle do misy.
2.
Pripravíme si nálev z 0,8l vody, octu, soli, kryštálového cukru, rasce a feniklu. Dáme do hrnca prevariť, poprípade môžme ešte ochutiť podľa vlastnej chuti, pridať cukor alebo ocot.
3.
Nálev precedíme. Ešte horúcim nálevom zalejeme postrúhanú cviklu. Premiešame, necháme vychladnúť. Podávame kto ako má rád, hodí sa ako k hlavným jedlám, tak aj na raňajky, či večeru. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
N.ada
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.