Pridať recept

Pudingový dezert s bobuľovým ovocím

2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Čokoládový puding:

250 ml
mlieko plnotučné
1,5 ČL
škrob kukuričný
1 ks
žĺtok vaječný
1 PL
cukor kryštálový
1 PL
kakao holandské
10 g
maslo
25 g
čokoláda horká 78%

Vanilkový puding

mlieko, škrob kukuričný, žĺtok vaječný, cukor kryštálový, maslo (viď čokoládový puding)
1 ks
vanilkový struk – dreň

Ešte potrebujeme

maliny, čučoriedky (resp. iné bobuľovité ovocie)

postup

Dezert s domácim čokoládovým a vanilkovým pudingom s čerstvými malinami a čučoriedkami.

1.

Čokoládový puding: Z mlieka v hrnci odoberieme cca 100 ml do inej nádoby a metličkou vymiešame so škrobom, žĺtkom a preosiatym kakaom. Zbytok mlieka prevaríme s cukrom a škrobovú zmes postupne za stáleho miešania pridávame do vriaceho mlieka. Povaríme do zhustnutia, pridáme nastrúhanú čokoládu a maslo. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

 
2.

Čokoládový puding prelejeme do studenou vodou vypláchnutých pohárov, necháme krátko stuhnúť, pridáme vrstvu bobuľovitého ovocia a odložíme do chladničky.

3.

Vanilkový puding: Z mlieka v hrnci odoberieme cca 100 ml do inej nádoby, pridáme škrob, žĺtok a metličkou dôkladne vymiešame. Zbytok mlieka prevaríme s cukrom a vanilkovou dreňou. Keď sa mlieko začne blížiť k varu, za stáleho miešania postupne pridávame vymiešanú škrobovú zmes a pri miernej teplote krátko povaríme do zhustnutia. Nakoniec zjemníme maslom a dôkladne premiešame.

4.

Do vychladených pohárov s čokoládovým pudingom a ovocím dolejeme vanilkový puding, necháme chvíľu stuhnúť, doplníme zbytkom ovocia a dáme vychladiť. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
24.5.2020 23:35 | |
+0 -0
Blahoželám k výhre
ivkuch
29.5.2020 01:21 | |
+0 -0
Ďakujem pekne.