Batáty "crostini" s cherry paradajkami, syrom a omáčkami Gentlejam
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
batát (sladký zemiak)
1
PL
olivový olej
1
KL
sušená bazalka
Zdobenie
1
hrsť
vlašské orechy
100
g
parmezán
12
ks
cherry paradajky
1
PL
med
postup
Crostiny sú krehké sucháriky s rôznymi príchuťami. My sme ale spravili zdravšiu verziu, a to z batátových zemiakov. Navyše, my sme ich ozdobili úžasnými omáčkami od Gentlejam, konkrétne Putňovú Brusnicu - brusnicovú omáčku s jedlými gaštanmi a šesťputňovým vínkom a Čertove Pokušenie - jemne pikantnú čili omáčku s vínom Cabernet Sauvignon.
1.
Umyjeme si zemiaky a narežeme ich na plátky, cca 2 cm hrubé.
2.
Plátky uložíme na plech, posypeme bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 15 min na 200°C, kým sú zemiaky zlatisté.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.