Kyslá polievka zo zelenej fazuľky
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
čerstvá zelená fazuľka alebo mrazena
300
ml
smotana na šľahanie (33% a viac) alebo varenie
3
ks
očistené surové zemiaky
50
g
maslo alebo masť na zatrepku
1
PL
hladká múka (kopcovitá)
soľ, mleté korenie
1/2
PL
gustin jemný kukuričný škrob na zahustenie
limetková šťava alebo ocot na dochutenie
sušený al. čerstvý kôpor
postup
Rýchla príprava polievka vhodná na obed alebo večeru. Moja bola uvarená z fazuľky, ktorú sme mali v záhradke, no môže byť aj z mrazenej.
1.
Zemiaky očistíme, pokrájame na menšie kocky, dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Pridáme fazuľku povaríme do mäkka. Pridáme kôpor
2.
Z masla, múky, mleté čierne korenie trocha vlažnej vody urobíme,svetlú zápražku. Pridáme do polievky.
3.
Do smotany pridáme gustin, rozhabarkujeme, vlejeme do polievky. Dochutíme podľa seba, dobrú chuť.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.