VIDEORECEPT: Vyprážané vajíčko v mletom mäse (Scotch egg)
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vajce
1
kg
mleté bravčové mäso
1,5
KL
soľ
1
KL
mletá sladká paprika
1
KL
mleté čierne korenie
1
PL
majoránka
3
PL
jablkové pyré
Ešte potrebujeme
hladká múka, vajce, strúhanka na obaľovanie
olej na vysmážanie
postup vo videu vyššie
Vynikajúca dobrota nielen na Veľkú noc.
1.
Vajíčka vložíme do vriacej vody, uvaríme na mäkko – 5 minút a opatrne olúpeme.
2.
V miske si premiešame mleté mäso s koreninami a jablkovým pyré.
3.
Vajíčka zavinieme do mäsovej zmesi a uložíme do chladničky na 15 minút.
4.
Stuhnuté mäsové vajcia obalíme v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a vysmažíme z každej strany v rozhorúčenom oleji.
5.
Podávame s varenými zemiakmi, cibuľkou, tatarskou omáčkou, cesnakovým dresingom alebo horčicou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.