Nátierka z červenej šošovice
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
šošovica červená celá lúpaná
1
ks
vajce
1
strúčik
cesnaku
soľ
korenie čierne mleté
1/2
ČL
paprika červená mletá
mladá cibuľka alebo pór
1
PL
olivový olej
citrónová šťava
postup
Chutná strukovinová nátierka plná zdravia.
1.
Šošovicu dáme variť do osolenej vody asi na 6-7 minút. Je uvarená veľmi rýchlo. Precedíme cez sitko, necháme vychladnúť a preložíme do misky.
2.
Vajce uvaríme natvrdo a nasekáme nadrobno alebo pretlačíme cez mriežku na zemiaky.
3.
Mladú cibuľku alebo pór nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
4.
K šošovici v miske pridáme cesnak, olivový olej, mletú červenú papriku, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ak treba dosolíme a rozmixujeme na hladkú zmes.
5.
Nakoniec zamiešame uvarené vajce natvrdo.
6.
Hotovú nátierku ozdobíme nakrájanou cibuľkou alebo pórom. Podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ivkuch
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.