Pridať recept

FOTORECEPT: Dvojfarebné roládky

75
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

375 g
hladká múka extra špeciál
200 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
2 PL
kakao

postup

Roládky chutia, preto robievam z dupľovanej dávky.

1.

Mäkké maslo, vyšľaháme s cukrom a vajíčkami.

Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Zdroj: anka813
 
2.

Do vyšľahaného pridáme múku a zapracujeme cesto.

Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Zdroj: anka813
3.

Cesto rozdelíme na polovicu, do jednej pridáme kakao a zapracujeme. Cesto vložíme do misky, lepšie sa zapracuje kakao. Potom cesto na doske prehnetieme. Obidve cesta zabalíme do mikrotenu a necháme v chlade 30 min.

Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Zdroj: anka813
4.

Potom z cesta vyvaľkáme na tenko, svetlý plát položíme na tmavý, zrolujeme a pokrájame na 1,5 cm roládky.

Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Zdroj: anka813
5.

Uložíme na plech a upečieme pri 170 stupňoch cca 15 minút

Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Zdroj: anka813
6.

Dobrú chuť!

Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Fotorecept:Dvojfarené roládky.
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eled
18.12.2023 20:27 | |
+0 -0
Veľmi dobré. Treba naozaj dať dupeľ dávku. Do svetlého cesta som dala mleté orechy. No celkovo sa mi s cestom horšie pracovalo.
Podobné články
Domáci chlieb
Už ho nikdy nevyhadzujte! TRIK, ktorý vám ušetrí peniaze, pečivo opäť ako čerstvé a rozdiel nepoznáte. Toto je to, čo musíte urobiť aj vy
Zostalo vám po víkende veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Vyskúšali sme najznámejšie metódy, ako mu opäť...
TOP
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dlhá história obľúbeného vianočného pečiva: Linecké koláčiky milujeme už 370 rokov
Dalo by sa povedať, že je to asi najobľúbenejšie vianočné pečivo a len málokto by si bez neho vedel...
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukárky na dokonalé linecké cesto, je krehké,
Drobí sa a je suché? Už nikdy viac! Toto je tajomstvo skúsenej cukrárky, ako urobiť najlepšie linecké cesto, je krehké, vláčne a perfektne sa s ním pracuje
Krehké, jemné a rozplýva sa na jazyku! Ak chcete mať úžasné linecké koláčiky, dávajte si pozor na tieto...
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!, ilustračná fotografia
Známy reťazec sťahuje z predaja obľúbený výrobok: V pečive našli cudzí predmet!
Tento obľúbený výrobok môže byť nebezpečný! Známy reťazec informoval o stiahnutí jedného zo svojich...