Babkin čokoládový koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
400
g
práškový cukor
4
ks
vajcia
2
PL
kakao
300
ml
mlieko
400
g
pol. múka
1
KL
sóda bikarbóna
1/2
balíček
prášok do pečiva
podľa chuti
hrozienka, oriešky, kond.ovocie
džem
čokoládová poleva
postup
Vláčny a šťavnatý koláč...
1.
Maslo vymiešame s cukrom a postupne (po jednom) primiešame žĺtky.
2.
Pridáme kakao, mlieko, sódu bikarbónu, múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
3.
Do cesta môžeme pridať sušené ovocie, hrozienka, orechy (mandle).
4.
Vylejeme ho na vymastený, múkou posypaný plech a upečieme.
5.
Ešte horúci potrieme pikantným džemom a vychladnutý polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.