Krehký marhuľový koláč s tvarohom
ingrediencie
postup
Letný koláč z krehkého cesta s marhuľami a tvarohom. Chutný a šťavnatý.
Studené maslo pokrájame na menšie kocky. Pridáme k nemu múku, cukor, štipku soli a pripravíme mrveničku. Potom pridávame ľadovú vodu a vymiesime krehké cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa cesto nezačalo teplotou rúk rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na cca 1 hodinu.
Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti a dužinou z vanilkového struku a odložíme do chladničky.
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na štvrtinky.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm na veľkosť okrúhlej formy s vlnitým okrajom o priemere cca 28 cm, na okraje pridáme cca 3 cm. Vložíme do formy, presahujúce cesto založíme dovnútra a zľahka popritláčame. Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a na vrch poukladáme nakrájané marhule.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.