Pridať recept

Svieže broskyňové rezy

ingrediencie

5 ks
vajce
220 g
jemný kryštálový cukor
5 PL
rastlinný olej
7 PL
vlažná voda
250 g
polohrubá múka
3/4 balíček
kypriaci prášok do pečiva
3 PL
holandské kakao

Plnka:

500 g
jemný tvaroh bez hrudiek
500 ml
smotana na šľahanie (33 %)
30 g
želatína v prášku
1 balíček
vanilkový cukor´
4 PL
práškový cukor
2 balíčky
smeta-fix

Želé:

1 liter
broskyňový džús (pomarančový)
4 PL
kryštálový cukor
2 balíčky
Zlatý klas

Ostatné:

čerstvé broskyne

postup

Tvaroh, čerstvé broskyne z našej záhrady, želé, vynikajúca pochúťka na horúce letné dni.

1.

Cesto: v nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, olej, vodu, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Upečieme na plechu s vyššími okrajmi na papieri na pečenie, rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20-25 minút, alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, papier odstránime.

 
2.

Plnka: v nádobe vymiešame tvaroh s vanilkovým a práškovým cukor. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a jemne zamiešame do tvarohu. Želatínu zalejeme so 100 ml studenej vody, necháme napučať. Potom ju zahrejeme, nesmie vrieť a rozpustíme, aby bola tekutá. Za stáleho miešania lievame do pripravenej plnky a natrieme na vychladnutý korpus, z ktorého odstránime vzniknutú šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení. Asi na hodinu vložíme do chladničky.

3.

Broskyne umyjeme, očistíme. Pokrájame na tenké plátky a uložíme tesne vedľa seba na plnku. Znovu uložíme do chladničky.

4.

Želé: z džúsu, cukru a zlatého klasu, ktorý smie rozmiešali v časti džúsu uvaríme želé. Chvíľu miešame, aby želé nebolo príliš horúce a lyžicou zalejeme ovocie. /Môže sa použiť aj nápoj v prášku Tang, liter vody, cukor./ Necháme v chladničke až do úplného stuhnutia. Krájame najlepšie po 12 hodinách a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať