Broskyňový rýchlokoláč s jogurtom
ingrediencie
Na obloženie:
Škoricová posýpka:
postup
Počas leta nám dozrieva mnoho sladučkého a šťavnatého ovocia. Preto je ten správny čas, použiť ho do voňavého koláča a potešiť svoje chuťové poháriky.
Príprava cesta: V miske si metličkou vymiešame biely jogurt, krupicový cukor, vanilínový cukor a vajce. Postupne primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom.
Keďže cesto bolo hustejšie pridala som 75 ml mlieka a vymiešala hladké cesto. Na záver nastrúhame malú tyčinku Margot, dodá koláču krásnu vôňu
Cesto vylejeme do kruhovej formy, ktorú treba vymastiť olejom a vysypať múkou. Na povrch poukladáme na mesiačiky nakrájané broskyne a vydatne zasypeme posýpkou.
Príprava škoricovej posýpky: Do malej misky si navážime múku, krupicový cukor, tuk/olej a škoricu podľa chuti. Prstami vytvoríme jemnú mrveničku.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, cca 40 min. Kým nám posýpka pekne nezozlatne.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.