Pridať recept

FOTORECEPT: Punčové rezy

40
porcií
52
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
vajce
8 PL
práškový cukor (kopcovité lyžice)
8 PL
polohrubá múka (kopcovité lyžice)
1 balíček
kypriaci prášok
červené potravinárske farbivo
ribezľová marmeláda na potretie
cukrová punčová šťava
250 g
kryštálový cukor
3 g
kyselina citrónová
punčová aróma
cukrová poleva
punčová poleva Dr.Oetker

postup

1.

Upečieme si 2 pláty. Jeden svetlý žltý a druhý prifarbený ružový, každý zo 4 vajec.

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
 
2.

Bielky vyšľaháme do tuhá s práškovým cukrom, pridáme postupne žltky a zašľaháme. Potom zľahka zamiešame preosiatu múku s 1/2 kypriacim práškom (t.j.1 plát).

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
3.

Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a upečieme vo vyhriatej rúre.

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
4.

Druhý plát pripravíme tak isto, len prifarbíme potravinarskym farbivom podľa intenzity farby.

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
5.

Pripravíme si punčovú polevu.

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
6.

Upečené pláty rozkrojíme na polovice. 1 ružový plát potrieme riedkym ribezľovým lekvárom, veľmi jemne prikryjeme svetlým plátom a ten pomocou lyžičky polejeme polevou a jemne potrieme lekvárom. Naň položíme ružový plát, polejeme polevou, potrieme lekvárom a položíme posledný plát. Mierne zaťažíme a necháme 2-3 hodinky prevlhnúť.

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
7.

Potom vymiešame podľa návodu polevu a necháme ju mierne zaschnúť a pokrájame na rezy. Poleva sa dobré krája, ked nie je ešte celkom stuhnutá.

Fotorecept:Punčové rezy.
Fotorecept:Punčové rezy.
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať