Pridať recept

Jahodové rezy so šľahačkou

24
porcií
74
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajcia
7 PL
cukor práškový
10 PL
múka hrubá
1 ks
kypriaci prášok

Plnka

250 ml
mlieko
2 ks
žĺtok
4 PL
múka hladká
1 ks
cukor vanilkový
150 g
cukor práškový
1 ks
Hera
podľa potreby čerstvé jahody
2 ks
šľahačka v prášku
granko na posýpanie

postup

1.

Bielka vyšľaháme ,pridáme cukor,žltky a do vyšľahaného zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva. Vylejeme na plech, vyložený papierom a upečieme.

 
2.

Z múky, žĺtka, vanilky uvaríme kašu. Za občasného miešania necháme vychladnuť. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnútym krémom. Dobre vyšľaháme.

3.

Na cesto natrieme polovicu plnky, na ňu poukladáme jahody a na to rozotreme druhu polovicu plnky.

4.

Šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotreme na plnku. Vrch môžme posypať grankom. Necháme v chladničke stuhnuť, najlepšie cez noc.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodové rezy
TOP 3 recepty na jahodové rezy
Jahodová sezóna začala a my vyberáme tri najlepšie jahodové rezy, aby sme ju privítali.
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.