Dvojfarebná bábovka
12
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
200
g
práškový cukor
4
ks
vajcia
1
ks
kypriaci prášok do pečiva
100
ml
voda
100
ml
mlieko
100
ml
olej
1
ks
vanilkový cukor
2
PL
kakaový prášok
olej a múka na vysypanie formy
1
ks
citrónová poleva
postup
Ku kávičke.
1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Potupne pridávame plej, mlieko vodu a neskor muku a nakoniec kypriaci prášok, zmiešaný s trochou múky.
2.
Z bielkov vyšľaháme tuhý pevný sneh. Tento pridáme do cesta. Zľahka zamiešame.
3.
Vymažeme si formu na bábovku. Posypeme múkou.
4.
Polovicu cesta vylejeme do formy. Ostatnú časť cesta premiešame s kakaovým práškom a nalejeme na bledé cesto.
5.
Pečieme pri vyhriatej rúre na 180st C...cca45 min.Upečenú bábovku necháme vychladnúť. Nakoniec si pripravíme polevu podľa návodu a polejeme celú bábovku. Dobrú chuť.
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.