FOTORECEPT: Tekvicovo-paradajková omáčka na cestoviny
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
malinká hokkaido tekvica
300
ml
paradajková šťava
2
ČL
špaldová krupica
50
g
maslo
soľ
cukor
postup
V špajze sme mali ešte malinkú hokkaido tekvicu a do čoho dám paradajkovú šťavu, to má u dcéry úspech. Vyšla z toho ozaj chutná rýchla omáčka. Odporúčam.
1.
Hokkaido umyjeme, domácu nešúpem a nakrájame na drobno.
2.
Osmahneme na troške oleja alebo ghee masle. U nás je momentálne cibuľa bojkotovaná, ale kľudne použite ako základ aj malú cibuľu.
3.
Zalejeme paradajkovou šťavou a varíme do mäkka cca 20minút.
4.
Rozmixujeme a zahustíme, ja som použila špaldovú celozrnnú krupicu. Ehm, mne sa podarilo najskôr zahustiť a potom mixovať ako prezrádzajú fotky ;)
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.