Losos na masle v špenátovom kabáte
ingrediencie
postup
Jedoduche a rýchle, trebárs aj na silvestrovskú večeru:
Lístkové cesto si rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme na pomúčenej doske.
V hrnci si speníme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme špenát, cesnak, osolíme a okoreníme podľa chuti, chvíľku podusíme, aby sa nám spojili chute.
Túto zmes si rozložíme na vyvaľkané cesto, rozdelíme si to tak, aby nám vyšlo na obe polovice lístkového cesta. Na špenát poukladáme nastrúhaný tvrdý syr.
Na každej strane si cesto zahneme a zavinieme, popicháme vidličkou, natrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme do vyhriatej rúry (190 stupňov), asi na 20-25 minút. V každej rúre je to individuálne.
Medzitým si umyjeme lososa, vysušíme, nakrájame na filety (dá sa kúpiť už nakrájaný), jemno osolíme a vložíme do rozohriateho roztopeného masla a pražíme z každej strany naozaj len krátko, aby sme ho nevysušili.
Na tanier si nakrájame vychladnutý špenát v kabátiku, priložíme lososa a spestríme nastrúhanou mrkvou s pomarančovou šťavou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.