VIDEORECEPT: Hustá polievka z červenej šošovice a koreňovej zeleniny
4
porcie
37
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
plátky
maslo
1
ks
cibuľa
1
ks
petržlen čerstvý
2
ks
mrkva
1
ks
zemiak
2
ks
bobkový list
3
ks
čierne korenie (celé)
1
šálka
červená šošovica
1
ČL
sladká červená paprika
1
ČL
mletá kurkuma
1/2
liter
voda
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
soľ
ks
vegeta
1
ČL
sušený majorán
postup vo videu vyššie
Sýta hustá polievka na chladné dni.
1.
V hlbokej panvici (woku) si rozpustíme maslo, na ktorom do zlatista orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku.
2.
Postupne pridáme na kocky nakrájaný petržlen, mrkvu, zemiak a hrnček červenej šošovice.
3.
Vložíme bobkový list a celé čierne korenie.
4.
Premiešame a chvíľku restujeme.
5.
Posypeme mletou červenou paprikou a kurkumou, premiešame.
6.
Podlejeme vodou a privedieme k varu.
7.
Varíme zakryté 20 minút alebo kým nie je zelenina hotová a červená šošovica mierne rozvarená.
8.
Na záver dochutíme prepučeným cesnak, osolíme, ovegetíme.
9.
Posypeme sušenou majoránkou. Odstavíme.
10.
Servírujeme posypané čerstvou petržlenovou vňaťkou nasekanou na jemno.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.