Pridať recept

VIDEORECEPT: Mexické churros máčané v čokoláde

20
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
práškový cukor
20 g
škorica
ks
olej na vyprážanie

Cesto

250 ml
voda
50 g
maslo
2 PL
hnedý cukor
1 štipka
soľ
1/2 KL
vanilkový extrakt
250 g
hladká múka
2 ks
vajce

Čokoládový dip

100 g
tmavá čokoláda
100 ml
smotana na šľahanie
100 ml
plnotučné mlieko

postup vo videu vyššie

Vyprážané chrumkavé tyčinky z odpaľovaného cesta, obaľované v škoricovom cukre a máčané v poleve zo smotany a tmavej čokolády. Skrátka neodolateľné!  

1.

V miske zmiešame práškový cukor so škoricou.

 
2.

Vodu dáme ohrievať do hrnca, pridáme maslo, cukor a soľ.

3.

Keď sa maslo a cukor rozpustia prilejeme vanilkový extrakt a prisypeme múku.

4.

Spolu vymiešame až do stavu, kedy sa nám cesto spojí do jedného bochníka. Odstavíme, cesto vložíme do misky a dáme chladiť na cca 15 minút.

5.

V rajnici si medzitým zahrejeme nalámanú čokoládu, mlieko a smotanu na čokoládový dip. Dobre vymiešame, kým sa čokoláda nerozpustí a odstavíme.

6.

K vychladenému cestu zašľaháme celé vajíčka ručným šľahačom.

7.

Cesto nanesieme do cukrárskeho vrecka a do rozpáleného oleja striekame vlnité tyčinky, ktoré necháme vyprážať do chrumkava.

8.

Churros zasnežíme alebo obalíme v pripravenom škoricovom cukre a máčame v delikátnom čokoládovom dipe.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Odpaľované cesto
Ako na dokonalé odpaľované cesto
Presný postup a overené rady, ako sa popasovať s obávaným strašiakom cukrárov – odpaľovaným cestom.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Odpaľované venčeky
Milované venčeky z odpaľovaného cesta: Krásne nafúknuté a plné krému, vďaka tomuto receptu sa vždy podaria (recepty)
Vianočné pečenie je v plnom prúde a my sme si dnes pre vás pripravili výber chutných venčekov z odpaľovaného...
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Hanukkah sufganiyot. Traditional Jewish donuts for Hanukkah with red jam and sugar powder.
Sezóna fašiangov – pripravte si šišky na rôzne spôsoby
Fašiangy trvajú od Troch kráľov až po Popolcovú stredu, ktorá odštartuje 40-dňový pôst. Tento čas je...
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...