Kardamónové keksíky
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hladká múka
180
g
trstinový cukor
200
g
maslo
2
ks
žĺtok
2
ČL
mletý kardamón
1
ČL
vanilková esencia
1
štipka
soli
Na posypanie:
2
ks
bielky
2
PL
trstinový cukor
2
PL
na hrubo pomleté orechy
2
PL
kokos stúhaný
postup
Kardamón je voňavé a veľmi zdravé korenie. Ochutíte ním mäso, polievky, cestoviny, ryžu ale môžete si ho pridať aj do kávy alebo čaju.
1.
Maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtky a vanilkovú esenciu. Múku, kardamón a štipku soli zmiešame a spolu s vyšľahaným maslom vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
2.
Cesto vyvaľkáme na pečiacom papieri na veľkosť plechu a nakrájame na štvorce. Bielky zľahka prešľaháme a potrieme nimi cesto.
3.
Orechy, kokos a cukor premiešame a touto zmesou posypeme cesto. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút. Ihneď po vybratí z rúry prejdeme nožíkom po rezoch a tak oddelíme keksíky od seba.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.