VIDEORECEPT: Špenátová polievka s parmezánovým vajíčkom
6
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
maslo
1
ks
šalotka
400
g
mrazený špenát
1
liter
zeleninoý vývar
1
ks
zemiak
1
strúčik
cesnaku
2
dl
mlieko
ks
čerstvo mletý muškátový oriešok
Parmezánové vajíčko
1
ks
vajíčko
2
PL
strúhaný parmezán
ks
štipka vody
postup vo videu vyššie
1.
V hrnci na masle orestujeme šalotku.
2.
Podlejeme troškou vývaru a pridáme mrazený špenát.
3.
Pridáme zemiak nakrájaný na kocky a dolejeme zvyšným vývarom.
4.
Privedieme k varu a varíme 15 minút.
5.
Pridáme prelisovaný cesnak.
6.
Dolejeme mlieko a opäť privedieme k varu.
7.
Polievku rozmixujeme na jemný krém.
8.
Do špenátovej polievky nastruháme muškatový oriešok.
9.
Pripravíme si parmezánové vajíčko - do pohára rozbijeme vajíčko, pridáme štipku vody a strúhaný parmezán. Rozštrúdľujeme.
10.
Vlejeme do polievky, ktorú miešame.
11.
Počkáme kým prejde varom a odstavíme.
12.
Servírujeme s lístkami čerstvého špenátu posypané parmezánom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.