Slaný kvet
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
20
g
droždie
1
PL
cukor
250
ml
vlažné mlieko
70
ml
olej
1/2
ks
prášok do pečiva
1
PL
soľ
Plnka:
125
g
maslo
7
strúčikov
cesnaku
1
ČL
soľ
1
ks
bambino
postup
1.
Do misky nasypeme 500 g polohrubej múky, v múke si spravíme priestor, do ktorého vložíme ½ droždia, lyžicu cukru, a zalejeme asi 50 ml vlažného mlieka, urobíme si z toho kašičku a kvások necháme vykysnúť, potom doň nalejeme 70 ml oleja, pridáme polovicu prášku do pečiva a prilejeme 200 ml vlažného mlieka. Vypracujeme cesto, prikryjeme ho utierkou necháme kysnúť 20 až 30 minút.
2.
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Zmiešame 125 g masla, 7-8 strúčikov cesnaku, syr bambino a lyžičku soli.
3.
Po vykysnutí cesto znova premiesime a necháme znova vykysnúť. Keď je cesto vykysnuté, dáme si ho na pomúčenú dosku a rozdelíme na dve časti. Z jednej odrežeme kúsok cesta. Obe z väčších častí rozdelíme na štyri bochníky. Každý z bochníkov vytvorený z väčšej časti cesta rozgúľame a potierame maslovo-cesnakovou plnkou. Poukladáme ich na seba. Vrchnú vrstvu zahneme až pod tú najspodnejšiu. Prerežeme to na osem častí. Vzniknuté trojuholníčky otvoríme, vnútro natrieme osoleným vajcom a do stredu cesta vložíme rovnakým spôsobom upravené kúsky z menšej časti cesta. Ostane nám už iba najmenšia časť, ktorú rozgúľame a aj tú vložíme do stredu, ktorý potrieme krémom a celý kvet rozšľahaným osoleným vajíčkom. Na záver kvet ozdobíme slnečnicovými semienkami, makom a sézamom.
4.
Necháme to 30 minút podkysnúť a vložíme do predhriatej rúry na asi 180-tich stupňoch. Pečieme 15 až 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MartaHrinova
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.