VIDEORECEPT: Jednoduchá, rýchla a zdravá špenátová polievka
4
porcie
23
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ČL
maslo
1
ks
cibuľa
2
ks
jarná cibuľa
1
ks
mrazený špenát
750
ml
zeleninový bujón
ks
čerstvé korenie
ks
strúhaný muškátový oriešok
Peržlenový čips
1
ks
nastrúhaný čerstvý petržlen
ks
maslo
ks
esnakový olej v spreji
postup vo videu vyššie
1.
V hrcni si rozpálime maslo. Pridáme cibuľu a následne aj jarnú cibuľku.
2.
Po orestovaní pridáme mrazený špenát. Zalejeme necelým liro zeleninového vývaru. Privedieme k varu.
3.
Varíme po dobu 10 minút. Pridáme podľa chuti čierne korenie a muškátový oriešok.
4.
Polievku rozmixujeme. Pridáme maslo na zjemnenie.
5.
Peržlenový čips - rozpálime si panvicu do ktorej pridáme cesnakový olej v spreji a kúsok masla.
6.
Pridáme nastrúhaný petržlen (použite škrabku na zemiaky) a restujeme kým nezačne hnednúť.
7.
Polievku podávame za horúca spolu s posýpaným peržlenovým čipsom, ktorý dodá násladlú chuť celému jedlu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.