Tvarohový zákusok so želatínou
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
10
PL
vlažná voda
10
PL
kryštálový cukor
10
PL
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
500
kg
tvaroh
1
ks
zmäknuté maslo
podľa chuti
práškový cukor
1
ks
vajce
podľa chuti
ovocie
Želatína:
400
ml
voda
100
ml
sirup
1
ks
Zlatý klas
postup
Tento recept je vymyslený. Všetkým chutí, dokonca aj mojej mame, ktorá sladké neje.
1.
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu a nakoniec vareškou zľahka primiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Upečieme na 160-190°C.
2.
Vidličkou si vymiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom a nakoniec pridáme maslo (môžete pridať aj škoricu).
Na tvaroh dáme ovocie (odporúčam čučoriedky, maliny a kiwi).
3.
Do hrnca dáme vodu a sirup. Privedieme k varu. Keď sa voda so sirupom varí, pridáme Zlatý klas. Necháme povariť až začne hustnúť. Potom odstavíme.
Necháme prechladnúť. Teplé ale nie horúce vylejeme na koláč a rozotrieme. Necháme v chlade stuhnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.