Hrachová kaša s údeným
4
porcie
560
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
suchý hrach
ks
voda
300
g
údené mäso
2
ČL
soľ
1
ČL
mleté čierne korenie
2
ks
bobkový list
postup
1.
Prepláchnutý hrach necháme namočený vo vode, najlepšie cez noc, nech poriadne nabobtná. Na druhý deň vodu zlejeme.
2.
Hrach spolu s údeným mäsom dáme do hrnca, prilejeme studenú vodu. Toľko, aby presahovala asi 3 cm nad hrach. Pridáme bobkové listy a varíme.
3.
Keď je údené mäso mäkké a hrach sa už pomaly rozvára, mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Hrach varíme až do rozvarenia, nebudeme musieť pridávať žiadnu múku, ani ho mixovať.
4.
Takto ho máme radi u nás, keď ešte cítime sem-tam kúsky hrachu. Po dovarení vyberieme bobkové listy a dochutíme soľou a mletým čiernym korením. So soľou opatrne, hrach sme varili spolu s údeným, ktoré býva dosť slané. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
angelheart_2
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.