Vrstvený zelerový šalát
15
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
0,7
dl
zaváraný strúhaný zeler
1
konzerva
kukurica
1
konzerva
ananás
2
ks
jablko
200
g
šunková saláma
1
ks
pór
1
ks
tatárska omáčka alebo majonéza
200
g
nastrúhaný tvrdý syr
postup
Skvelý svieži šalát, jednoduchý na prípravu a skvelý aj na letné radovánky pri grilovaní.
1.
Ananás, jablko, salámu si nakrájame na menšie kúsky (podľa chuti), pór nakrájame na polmesiačiky a nastrúhame si syr.
2.
Suroviny vrstvíme do misy podľa poradia - zeler, kukurica, ananás, jablko, šunková saláma, pór, tatárka alebo majonéza (nám majonéza chutí viac) a nakoniec zasypeme strúhaným syrom.
3.
Takto navrstvené suroviny dáme na 2-3 hodinky do chladničky - POZOR! NEMIEŠAME! Až po uplynutí tohto času všetky suroviny dobre premiešame a spojíme všetky chute.
4.
V prípade potreby si šalát môžete dochutiť soľou alebo aj korením.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.