Šošovicový prívarok s opečenou klobásou a volským okom
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
poháre
šošovica
3
ks
zemiaky
1,5
ml
studené mlieko
2
PL
hladká múka
1
kocka
hovädzí bujón
1
ks
bobkový list
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
volské oko
ks
domáca klobása
ks
chlieb
1
téglik
smotana na šľahanie
1/2
téglik
pochúťková smotana
postup
1.
Šosovicu vopred namocime do vody podla navodu na obale. Po 4roch hodinach vlejeme do hrnca a dame varit s bobkovym listom a bujonom.
2.
Ocistime a nakrajame zemiaky ktore pridame k sosovici.
3.
Varíme cca pol hodinky. V slahackovej smotane vyslahame kyslu smotanu rucne a pridame tak 3PL lyzice z privarku aby sa nam nezrazilo. Premiesame a vlievame. Zahustime mliekom a mukou cez sytko. Ak treba 😉
4.
Klobasu opecieme na troske oleja z kazdej strany. Do toho vypeku som dala aj chlieb no musi byt fakt malicko oleja a stavy z klobasy aby chlieb nebol mastny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
MatulykMarco
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.