Linecké kvietky s jahodovou príchuťou
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na cesto:
300
g
hladká múka
1/2
balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
3
balíčky
Puding Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker
100
g
práškový cukor
250
g
zmäknuté maslo alebo margarín
1
ks
vajce
Na náplň:
1
pohár
jahodový džem
Na ozdobenie:
1
balíček
Tubičky na zdobenie Dr.Oetker
podľa chuti
lentilky
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
2.
Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm.
3.
Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
4.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 10 minút
5.
Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
6.
Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.