FOTORECEPT: Rumové moravské koláčiky s nutelou
ingrediencie
Nutelová plnka
mrvenička
postup
Droždie rozmrvíme v rukách, pridáme 1 KL cukru a zalejeme teplým mliekom. Necháme napučať (cca 5-8 minút).
Múku preosejeme a pridáme 2 vaječné žĺtka (jedno si necháme na potretie buchtičiek), napučané droždie, roztopené maslo, balíček vanilkového cukru, soľ a rum.
Spracujeme cesto, ktoré necháme odležať na teplom mieste cca 45 minút.
Medzitým si spravíme veľmi jednoduchú plnku, ktorá pozostáva zo zmiešaním nutely a rumu (ak nemáte radi nutelu, môžete použiť aj slivkový lekvár).
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré necháme 15 minút ešte podkysnúť. Potom do každého kolieska spravíme prstom dolinku a nadávkujeme plnku. Na vrch každého koláčika dáme kúsok slivky.
Kraje koláčikov potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme mrveničkou, ktorú sme si spravili zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií (múky, cukru a masla). Dáme piecť na 220 stupňov (25-30 minút).
Vychladnuté koláčiky posypeme práškovým cukrom a podávame. Dobrú chuť!
Ďalšie overené, tradičné i modernejšie RECEPTY NA MORAVSKÉ KOLÁČE TU!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.