Krémová cviklová polievka
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
pečená cvikla
2
ks
mrkva
1
ks
petržlen
750
ml
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
kyslá smotana
trochu
olivový olej
postup
1.
Cibuľu a mrkvu buď nastrúhame alebo nakrájame na kocky a orestujeme na rozpálenom olivovom oleji. Všetko zalejeme vývarom a necháme variť, dokým nebude zelenina mäkká.
2.
Keď je zelenina mäkká, pridáme kúsky červenej repy, necháme ju chvíľu povariť a polievku rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme ju soľou, korením a môžeme podávať s kyslou smotanou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.