Kakaová roláda s kokosovým krémom
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
150
g
kryštálový cukor
80
g
polohrubá múka
30
g
kakao
50
g
roztopené maslo
1
štipka
soľ
Plnka:
500
ml
mlieko
150
g
strúhaný kokos
150
g
maslo
5
PL
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový puding
Ostatné:
podľa chuti
džem na potretie rolády, práškový cukor na posypanie, čokoláda a ovocie na ozdobu
postup
1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli a postupne zašľaháme cukor. Pridáme žĺtka a cesto stále šľaháme. Pridáme rozpustené maslo a nakoniec len ručne vmiešame múku s kakaom. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 10 minút.
2.
Upečenú roládu preklopíme na čistú utierku, stiahneme z nej papier a zvinieme ju. Takto ju necháme vychladnúť.
3.
Do hrnca nalejeme 350 ml mlieka a keď začne vrieť, pridáme strúhaný kokos a cukor. Za stáleho miešania plnku varíme asi 10 minút. Pridáme na kocky nakrájané maslo a miešame, dokým sa nerozpustí. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový prášok a za stáleho miešania ho vlejeme do kokosovej plnky. Varíme ešte 5 minút a plnku necháme vychladnúť.
4.
Roládu rozvinieme, potrieme obľúbeným džemom a kokosovou plnkou. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky. Môžeme ju zdobiť ľubovoľne práškovým cukrom, čokoládovou polevou, čokoládou a ovocím alebo len nechať čistú.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.