Brownies s mascarpone krémom
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
kvalitná horká čokoláda
150
g
maslo
150
g
hnedý cukor
50
g
syr Mascarpone
1
balíček
vanilkový cukor
3
ks
vajce
75
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
1/4
KL
sóda bikarbóna
2
balíčky
škoricový cukor
Krém:
450
g
syr Mascarpone
3
PL
práškový cukor
500
g
jahody
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a formy vymastíme maslom. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Pridáme mascarpone, cukor, vajíčka a nakoniec len ručne vmiešame múku so soľou a sódou. Cesto vylejeme do dvoch foriem a pečieme cca 17 minút.
2.
Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom. Jahody umyjeme, očistíme a polovicu z nich nakrájame na plátky.
3.
Prvý korpus potrieme polovicou krému, uložíme naň jahody tak, aby ich zvonku nebolo vidno. Priložíme naň druhý korpus, ten potrieme zvyšným krémom a ozdobíme jahodami. Tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.