Mramorová torta
10
porcií
72
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
4
PL
cukor
80
g
polohrubá múka
20
g
kakao
2
PL
voda
2
PL
olej
1
štipka
soľ
Krém:
500
g
syr Mascarpone
500
ml
smotana na šľahanie
200
g
práškový cukor
2
PL
kakao
20
g
prášková želatína
250
ml
mlieko
postup
1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a vyšľaháme lesklý sneh. Pridáme žĺtka, olej a vodu. Nakoniec ručne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejem do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 17 minút. Korpus necháme vychladnúť.
2.
Želatínu zalejeme 3 lyžicami vody a necháme ju napučať. Mascarpone zmiešame s práškovým cukrom a opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Napučanú želatínu zalejeme mliekom a zohrejeme ju tak, aby sa rozpustila. Pridáme k nej dve lyžice smotanovej zmesi a potom takto pripravenú želatínu vmiešame do zvyšnej zmesi.
3.
Plnku rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao. Na korpus striedavo navrstvíme biely a tmavý krém a vidličkou ho premiešame tak, aby sme dostali mramorový vzor. Tortu odložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.