Čokoládová koláč s Nutellou a citrónovým krémom
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
zmäknuté maslo
120
g
hnedý cukor
2
ks
vajce
120
g
Nutella
300
g
polohrubá múka
1
PL
kakao
70
g
mleté lieskové orechy
1
štipka
soľ
Vrstva z Nutelly:
125
g
syr Ricotta
90
g
Nutella
1/2
PL
kakao
1
PL
hnedý cukor
1
ks
vajce
Citrónový krém:
1/2
hrnček
citrónová šťava
1
hrnček
kryštálový cukor
4
ks
žĺtok
1,5
KL
prášková želatína
250
ml
smotana na šľahanie
trochu
kakao na posypanie
postup
1.
Najskôr si pripravíme korpus. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, po jednom vmiešame vajíčka a Nutellu. Vmiešame múku zmiešanú s kakaom, mletými orieškami a štipkou soli. Formu vyložíme papierom na pečenie, boky potrieme olejom a nalejeme do nej pripravené cesto.
2.
V miske zmiešame krémový syr, Nutellu, vajíčko, kakao a cukor. Túto zmes vylejeme na cesto. Korpus vložíme do rúry a pri teplote 160°C pečieme cca 30-35 minút. Upečený korpus s Nutellou necháme poriadne vychladnúť.
3.
Hrnček pri príprave krému má objem 250 ml. Polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami nad parou. Druhú polovicu cukru uvaríme s citrónovou šťavou na sirup a nalejeme ho do žĺtkov za stáleho šľahania. Zmes povaríme 2 minúty, pridáme citrónovú kôru a necháme ju vychladnúť.
4.
Želatínu zohrejeme s 50 ml smotany. Do tejto želatíny primiešame dve lyžice krému a dobre to rozmiešame. Vlejeme ho do zbytku krému a dobre premiešame. Smotanu vyšľaháme a opatrne ju vmiešame do citrónového krému.
5.
Korpus potrieme citrónovým krémom, vrch posypeme kakaom a koláč odložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.