Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou
3
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové karé
podľa chuti
bobkový list
podľa chuti
provensálske korenie
3
strúčiky
cesnaku
trochu
olivový olej
1
PL
hladká múka
1
dl
mlieko
1
PL
horčica francúzska
3
dl
vývar
postup
1.
Bravčové karé si opečieme na oleji zo všetkých strán.
2.
Preložíme do pekáča, obalíme v provensálskych bylinkách, pokoreníme a posolíme, pridáme bobkové listy, obložíme nelúpanými strúčikmi cesnaku (podľa chuti) a polejeme olejom, ktorý sme predtým použili pri opekaní. Prilejeme asi 1 - 1,5 dcl vody.
3.
Prikryjeme alobalom a šup do rúry vyhriatej na 200°C. Takto prikryté pečieme cca 30 minút. Po 30 minútach odokryjeme a pečieme ďalšiu pol hodinu. Mäso som nepodlievala a ani nepolievala výpekom - nebolo to potrebné.
4.
Horčicová omáčka: Na oleji si opražíme kopcovitú lyžicu hladkej múky. Pridáme 1 dcl mlieka a keď nám začne "bešamel" hustnúť pridáme 3 dcl vývaru (keďže som práve nemala čerstvý, rozpustila som si pol kocky bujónu v 3 dcl vody), poriadne premiešame aby bola omáčka hladká. Po chvíľke, keď začína hustnúť pridáme 1 - 2 lyžice horčice (dajte radšej jednu, ak Vám bude málo dajte aj druhú). Nepridávala som soľ ani korenie, ale chuť závisí od horčice ktorú použijete. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.
5.
Po hodine sa nám mäso krásne upieklo. Na plátky mäsa sme si rozotreli upečené strúčiky cesnaku a preliali horčicovou omáčkou. Ako príloha sa hodia pečené zemiaky a chladené pivo.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.