Popraskané čokoládové crinkles
35
porcií
102
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
225
g
kvalitná horká čokoláda
60
g
maslo
2
ks
vajce
100
g
kryštálový cukor
225
g
hladká múka
1
KL
vanilkový extrakt
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
trochu
krupicový a práškový cukor na obaľovanie
postup
1.
Rozlámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vychladnutú čokoládu, vanilkový extrakt a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto odložíme na hodinu do chladničky, nie viac!
2.
Z cesta potom formujeme rukami guľky o veľkosti vlašského orecha. Obalíme ich v krupicovom cukre a potom v práškovom cukre. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie trošku ďalej od seba.
3.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 10 minút. Necháme ich vychladnúť na plechu, lebo sú veľmi krehké.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.