Orechové rezy na oblátke
30
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajcia(cesto)
250
g
jemný kryštálový cukor
200
g
mleté vlašské orechy
5
PL
strúhanka
3
PL
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
300
ml
silná čierna káva(plnka)
1
balíček
Zlatá klas Dr.oetker
250
g
maslo
150
g
práškový cukor
100
g
sekané vlašské orechy(posýpka)
50
g
tmavá čokoláda
3
ks
tortové oplátky(na vyloženie plechu)
postup
Rezy sú výborné, ľahučké, plné orechov vhodné na slávnostné príležitosti i na nedeľu.
1.
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, zamiešame strúhanku, múku, prášok do pečiva a orechy.
2.
Plech vyložíme oblátkami, boky potrieme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme cesto a upečieme pri teplote 180°C cca 20-25 minút, údaje sú orientačné. Plech rozmer 27x37 cm. Necháme vychladnúť.
3.
Preložíme na rovnú plochu a potrieme plnkou. Povrch posypeme opraženými posekanými orechami a strúhanou čokoládou.
4.
Plnka: uvaríme silnú čiernu kávu, precedíme, necháme vychladnúť. Rozmiešame v nej zlatý klas a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a po častiach zapracujeme vychladnutý puding.
5.
Posýpka: posekané vlašské orechy opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Čokoládu postrúhame na strúhadle na väčších slzičkách.
6.
Uložíme do chladu, aby sa chute spojili a pokrájame na rezy. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.