Štrúdľa s jablkami a strúhankou
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
hladká múka
60
g
Hera
1
ks
vajce
1/2
dl
mlieko
1
KL
ocot
trochu
soľ
trochu
olej
Plnka
500
g
jablko
2,5
dl
strúhanka
1
balíček
vanilka
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa chuti
mletá škorica
postup
1.
Z múky, hery, vajec, mlieka, octu a soli si vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na 3 časti. Každé cestíčko rozvaľkáme na tenko.
2.
Strúhanku si opečieme na troche oleja do zlatista a necháme ju vychladnúť. Jabĺčka zbavíme jadierok a nastrúhame na hrubšie. Ak sú veľmi šťavnaté, trošku šťavy z nich vytlačíme.
3.
Začneme plniť. Cesto posypeme opečenou strúhankou. Navrstvíme strúhané jablká, posypeme cukrom, vanilkou, škoricou a zase posypeme strúhankou. Štrúdľu zvinieme a prenesieme na vymastený plech. Povrch potrieme olejom a dáme piecť.
4.
Podávame posypanú práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.