FOTORECEPT: Enchiladas - zapečené plnené tortilly
3
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracie prsia
6
ks
tortilla
1
konzerva
sterilizovaná kukurica
1
konzerva
sterilizovaná fazuľa
2
ks
paradajka
1
konzerva
paradajkový pretlak
podľa chuti
mexické korenie
10
dkg
čedar
Príloha
1
téglik
kyslá smotana
podľa chuti
zelenina
postup
1.
Pripravíme si suroviny. Ak nemáme paradajky v konzerve, môžeme použiť surové paradajky (vtedy budeme potrebovať ešte paradajkové pyré alebo pretlak navyše).
2.
Začneme mäsom: Umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezančeky. Na rozpálenom oleji opečieme, zasypeme korením, zalejeme trochou vody a premiešame. Ja používam zmesi korenia (na fajitas, burritos alebo tacos - aké mi príde pod ruku, ale dá sa samozrejme použiť klasické chilli a jalapenos - ale ja mám hotové zmesi korenia rada, tak používam tie), pridáme cca 1/3 konzervy kukurice, 1/3 konzervy červenej fazule (samozrejme, konzervy zlejeme) a konzervu paradajok (ak nemáme, stačia surové paradajky s trochou pyré alebo pretlaku). Necháme prehriať a zredukovať šťavu (nech nám to nevyteká z tortilly). Odstavíme z ohňa.
3.
Pokiaľ nám mäso chladne, pripravíme si pretlak na zaliatie - v pohári si zmiešame konzervu pretlaku s trochou vody alebo bujónu (ale ja používam vodu, naše pretlaky sú dosť slané). Nastrúhame nahrubo syr - najlepšie čedar (ale ak nemáte radi ako my, eidam bude stačiť).
4.
Pripravíme si enchiladky - na každú tortillu naložíme zmes mäsa a zabalíme.
5.
Balíme klasické balíčky ako burritos. Je lepšie používať väčšie tortillas, lepšie sa balia, ale človek sa naučí časom aj s menšími.
6.
Enchiladky naukladáme jednu po druhej vedľa seba do zapekacej nádoby.
7.
Zalejeme pripraveným pretlakom a posypeme syrom.
8.
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 220 stupňov približne na 25 minút (pokiaľ sa nerozpustí syr).
9.
Ja ako prílohu podávam šalát z čínskej kapusty - viem, nie je to mexické, ale čínska kapusta chutí aj deťom a využijem do toho aj tie otvorené konzervy fazule a kukurice (trocha korenia, trocha oleja a je to). Ak nechcete čínsku kapustu, dá sa použiť akákoľvek zelenina, ktorú máte radi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
opal8
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.