Omeleta s kelom
2
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
voda
štipiek
soľ
štipiek
mletá červená paprika
štipiek
mleté čierne korenie
Plnka
500
g
kel
2
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
50
ml
olej
125
ml
kyslá smotana
1
kocka
smotanový syr
Na posypanie
100
g
strúhaný syr
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
1.
Kel očistíme, umyjeme, vyrežeme hlúbik a hrubšie žilky a hlávku nakrájame na širšie pásiky. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kel, posolíme a prikryté dusíme. V hrnčeku na miernom ohni rozpustíme smotanový syr, pridáme smotanu a roztlačený cesnak. Nevaríme. Zmes vmiešame do kelu a ešte chvíľu ho dusíme.
2.
Vajcia, vodu, soľ a papriku rozmiešame a na rozpálenom tuku upečieme dve omelety (neobraciame ich). Omelety naplníme uduseným kelom, preložíme, vrch posypeme strúhaným syrom a prikryté dusíme na miernom ohni, kým sa syr neroztopí. Hotovú omeletu ozdobíme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pórom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.